Universele Trekhaak 12,5 kN inclusief frame verlenging Renault Master III vanaf modeljaar 06/2010 en elektrische kabelset voor uw camper

Trekhaak inclusief frameverlenging Renautl Master III X62 FL vanaf 06/2010 en elektrische kabelset

De universele trekhaak die op elke camper en op elke bestelwagen past!
De universele aanhangerkoppeling kan in elk chassis worden ingebouwd doordat deze in de breedte verstelbaar is.

Made in Germany

 

Technische gegevens trekhaak:

 • Breedte min: 812 mm
 • Breedte max: 1420 mm
 • D-waarde: 12,5 kN
 • Ondersteuningsbelasting: 150kg
 • Coating: poedercoating
 • Materiaal: staal
 • Expert opinion: EC expert opinion

Technische gegevens frame-uitbreiding:

 • Frameverlenging voor voertuigen ZONDER dragende frameverlenging
 • Wij leveren de maximale lengte (1500 mm). Je verkort de verlenging tot de gewenste lengte
 • Gewicht 48 kg
 • Ondersteuningsbelasting 150 kg
 • Lengte 1500mm
 • Coating thermisch verzinken
 • Materiaal: Staal
 • Expert opinie EC expert opinie

Leveringsomvang:

 • Trekhaak Universeel 12,5 kN
 • Frame Verlenging Renault Master III vanaf 06/2010
 • Elektrische kabelset Renault Master III vanaf 06/2010
 • Alle schroeven
 • Montage-instructies:
 • EG-typegoedkeuring

 

1.008,00 €

 • 79 kg
 • beschikbaar
 • Levertijd: 5-8 dagen1

Productomschrijving:

Het Italia Camper 24-systeem biedt verschillende montagemogelijkheden op de camper, die allemaal kunnen worden opgezet of achteraf kunnen worden gemonteerd met behulp van een basisframe (voor alle campers op een vlak chassis) of bevestigingselementen (voor bestelwagens en terreinwagens) . Dit systeem kenmerkt zich door het snel en eenvoudig bevestigen en verwijderen van de verschillende varianten.

De AHK (aanhangerkoppeling) geschikt voor elke Renault Master III camper

Een aanhangerkoppeling is niet alleen handig voor het vervoeren van boten of auto's. Omdat de laadvermogenreserves in campers vaak krap zijn, kan een kleine transportaanhanger ook praktisch zijn vanwege de gewichtsverdeling. Een aanhangerkoppeling kan ondanks de extra frameverlenging aan veel campers met AL-KO-chassis of standaardchassis worden bevestigd.

Retrofit de Renault Master III trekhaak

Als u later een draagsysteem als alternatief of zelfs aanvullend wilt gebruiken, vormt de Trekhaken meestal de montagebasis en hoeft deze niet apart te worden aangeschaft.

Montage trekhaak Renault Master III Crafter

Het monteren van een trekhaak van Italia Camper 24 is niet zo moeilijk en kan met een beetje praktische handigheid zelf gedaan worden.

Het enige wat u hoeft te doen is de breedte van uw chassis opmeten en de universele trekhaak dienovereenkomstig uitlijnen en bevestigen door de trekhaak aan elkaar te schroeven. Tot slot hoeft u de aanhangerkoppeling alleen nog maar met de aanwezige spanbanden aan het chassis te bevestigen.

Elke constructie heeft een solide basis nodig

De frameverlenging van Italia Camper 24 dient als basis voor alle andere aanbouwdelen (bijv. aanhangerkoppeling / bagagedrager).

Heeft u geen kozijnverlenging of een niet-dragende kozijnverlenging? Geen probleem!

Wij leveren de maximale lengte, deze kunt u inkorten tot de gewenste lengte (afhankelijk van het type camper).

Wat kan mijn Renault Master III camper trekken?

Alle uitvoeringen van de Italia Camper 24 trekhaken zijn ofwel TÜV-gekeurd of hebben een EG-typegoedkeuring. De aanhangerlast wordt berekend uit de opgegeven d-waarde in kN en het toegestane totaalgewicht van het trekkende voertuig. Dit kan worden beperkt door de chassisfabrikant of carrosseriebouwer.
((maximaal aanhangergewicht volgens kentekenbewijs))

Aanhangerkoppeling voor Renault Master III campers: flexibiliteit en opbergruimte

Ook met een camper wilt u zeker uitstapjes in de omgeving maken of sportieve activiteiten ondernemen. Maar dit is alleen mogelijk als u voldoende opbergruimte heeft- en dit kan snel schaars worden tijdens het rijden met de camper.

Een trekhaak op de camper geeft u de flexibiliteit die u nodig heeft en de juiste opbergruimte voor alle werkzaamheden en ondernemingen. Of het nu motor, fiets of boot is - een aanhangerkoppeling laat niets te wensen over. Hiermee koppel je eenvoudig en gemakkelijk een aanhanger aan je camper en neem je de benodigde uitrusting mee. Dit is vooral handig als u uw vakantiedagen niet dag in dag uit op de camping of parkeerplaats wilt doorbrengen.

Vaak maken kampeerders met stacaravans ook gebruik van de mogelijkheid om een luifel of soortgelijke "uitbreidingen" op de staanplaats te plaatsen. Aan de ene kant is dit ongelooflijk praktisch - omdat het de beschikbare ruimte aanzienlijk vergroot. Aan de andere kant zorgt dit er ook voor dat je bij het vervolg van je reis of op verkenningstochten alles moet demonteren en in elkaar zetten. Het is praktisch als je achterover kunt vallen op een fiets of motor. Hierdoor wordt de camper de spil van andere ondernemingen - maar hoe kan dit technisch worden gerealiseerd?

Let op de toegestane maximale belasting!

Wie kiest voor een aanhangerkoppeling aan de camper, moet ervoor zorgen dat de maximaal toegestane aanhangerlast bij de montage niet wordt overschreden - dit is niet alleen voor de verkeersveiligheid van enorm belang, maar ook om de camper te beschermen, omdat: blijvend te zwaar op de weg risico op snelle slijtage en een verhoogde reparatiegevoeligheid van de stacaravan op lange termijn.

De maximale aanhangerbelasting vindt u op het kentekenbewijs. Onderschat niet het gewicht van de spullen die je ook in een aanhanger opbergt - veel reizigers hebben dit behoorlijk verkeerd ingeschat!

De juiste trekhaak voor de Renault Master III camper

Afhankelijk van het model en de fabrikant is het installeren van een trekhaak op een camper vaak niet zo eenvoudig en ongecompliceerd. Terwijl een aanhangerkoppeling probleemloos op een auto kan worden gemonteerd, is bij een stacaravan vaak een extra frameconstructie nodig, die ideaal stabiel is en maximale belasting kan weerstaan. Vraag uw plaatselijke dealer of uw vertrouwde werkplaats of uw camper kan worden uitgebreid met een eenvoudige montageset.

Onze database bevat een groot aantal geschikte trekhaken gereed. Staat uw camper er niet bij, dan kunt u ons een individueel verzoek sturen. De exacte details van bouwjaar, model, chassis en carrosserietype zijn belangrijk bij het achteraf inbouwen - alleen dan zit u aan de veilige kant als het gaat om verkeersveiligheid en toelaatbaarheid. Maak van uw vakantie in een camper een heel bijzondere ervaring - met een aanhangerkoppeling combineert u spontaniteit en dorst naar avontuur met de mogelijkheid om in uw eigen camper op pad te gaan.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.