Trekhaak voor uw camperKies het onderstel!

Trekhaak Kopen


Trekhaak camper | Duurtests verhogen kwaliteit en veiligheid!

Italia Camper 24: uw specialist in camper trekhaken

Steeds meer reizigers willen hun verblijf op de vakantiebestemming flexibel maken en de vakantiebestemming verkennen per e-bike, scooter, auto, boot, zweefvliegtuig of jetski. Om de extra last te kunnen dragen, kan achteraf een aanhangerkoppeling voor zware lasten worden gemonteerd.

Een aanhangerkoppeling is niet alleen handig voor het vervoeren van zware lasten. Omdat de laadreserves in campers vaak krap zijn, kan een kleine transportaanhanger ook praktisch zijn vanwege de gewichtsverdeling.

Wij hebben de juiste aanhangerkoppeling voor uw camper, camper en gesloten bestelwagen

Als uw camper, camper of gesloten bestelwagen een dragende frameverlenging heeft, heeft u alleen een geschikte trekhaak nodig. Heeft uw camper, camper of gesloten bestelwagen geen stabiele frameverlenging, dan kunnen wij u naast de juiste aanhangerkoppeling ook de juiste frameverlenging aanbieden. Elke stacaravan, camper of bestelwagen kan daarom achteraf worden uitgerust met een aanhangerkoppeling.

Koop de juiste trekhaak voor uw camper

Als u achteraf een trekhaak op de camper wilt monteren, is de opbouw van de camper bepalend voor het juiste model. Om een stevige verbinding van de aanhangerkoppeling te garanderen, moet de camper een stabiel frame hebben. Bij chassis met achterin gemonteerde wooncabine moet eerst de frameverlenging worden gemonteerd, indien de fabriek dit nog niet heeft voorzien. Pas dan kan de trekhaak op de camper worden gemonteerd. Controleer voor het monteren van de trekhaak altijd het draagvermogen van de frameverlenging en vervang deze indien nodig. Controleer bij aankoop van een trekhaak als camper de D-waarde op het typeplaatje. Het drukt de vermoeiingssterkte van de aanhangerkoppeling uit in kilonewton (kN).

Als er twee D-waarden op de aanhangerkoppeling staan, is de volgende bepalend voor alle berekeningen. Het toegestane aanhangergewicht en het totaalgewicht van het voertuig kunt u aflezen op het kentekenbewijs. Om de juiste Italia Camper 24 trekhaak voor uw camper te vinden, dient u de fabrikant, het model en het bouwjaar van de camper te kennen.

Aan welke campers kan een trekhaak worden bevestigd?

Of een aanhangerkoppeling achteraf op een camper kan worden gemonteerd, hangt grotendeels af van het maximale aanhangergewicht. Als er in het kentekenbewijs alleen een streep onder het item aanhangerlast staat, mag er geen aanhangerkoppeling worden gebruikt. 5% van de camperfabrikanten behoort tot de voertuigen waarop geen trekhaak kan worden gemonteerd. Voor alle andere gevallen heeft Italia Camper 24 de juiste trekhaak voor uw camper.

Montage van een aanhangerkoppeling

Ambitieuze hobbyschroevendraaiers kunnen trekhaken monteren, maar moeten meestal aan professionals worden gegeven. Ten slotte moeten de bumper en de afdekking worden verwijderd en moet de elektrische kit worden aangesloten op het elektrische systeem. Dit vereist niet alleen tijd en vaardigheid, maar idealiter ook een paar helpers. Het beste is om twee personen te laten monteren om schade aan de lak te voorkomen. We hebben Carado als voorbeeld genomen om de installatie van AHK inclusief elektrische kits te laten zien.

Trekhaak van Italia Camper 24-System heeft al een EG-typegoedkeuring!

Dit biedt u de in heel Europa beproefde zekerheid van een gecertificeerde fabrikant zoals SMV-Metall GmbH. Onze systemen hebben één ding gemeen: ze zijn uiterst praktisch, visueel een lust voor het oog en altijd afgestemd op het betreffende doel. U hoeft alleen maar de voertuig- en carrosseriegegevens in te voeren en de juiste koppeling wordt vrijwel automatisch gevonden. En als u later een draagsysteem als alternatief of zelfs aanvullend wilt gebruiken, vormt de aanhangerkoppeling meestal de montagebasis voor extra accessoires.

Aanhangerkoppeling voor campers met frame verlenging

Bent u op zoek naar een trekhaak voor uw camper? Bij elke bestelling wordt standaard het originele bevestigingsmateriaal meegeleverd. Wij garanderen een originele pasvorm. Onze componenten zijn perfect op maat gesneden of zijn universele onderdelen zodat alles bij uw camper past. Het materiaal dat we gebruiken voor onze trekhaak is zorgvuldig geselecteerd en van hoge kwaliteit. Een keuze voor comfort en perfectie. Onze aanhangerkoppeling is standaard voorzien van een KTL en poedercoating. U kunt ook kiezen voor extra accessoires om het comfort verder te verhogen, bijvoorbeeld met luchtvering of ALU-Matic steunen.

Italia Camper 24 trekhaken zijn niet registratieplichtig

Italia Camper 24 trekhaken hebben EU keur en zijn dus vrij van registratie. Het is belangrijk dat de trekhaak past bij uw voertuigtype en vakkundig wordt gemonteerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.