Luchtvering voor camper en Bestelwagen

Elektrische Kabelboom


Kies het onderstel!

Trekhaak Kopen


Uw specialist voor luchtvering

Bent u op zoek naar luchtvering voor uw camper? Dan hebben wij de juiste luchtvering voor uw camper! Voor optimaal rijcomfort bieden wij de luchtvering altijd aan als tweekringssysteem. Bij elke bestelling wordt het bevestigingsmateriaal standaard meegeleverd. Wij garanderen een originele pasvorm. Onze componenten zijn altijd geschikt voor het betreffende chassis van uw camper. Het materiaal dat we gebruiken voor onze luchtvering is zorgvuldig geselecteerd en van hoge kwaliteit. Een keuze voor comfort en perfectie. Onze luchtvering wordt standaard geleverd met het juiste certificaat voor inspectie door uw expert. U kunt ook kiezen voor extra accessoires om het comfort nog verder te verhogen, bijvoorbeeld met een compressor of het passende manometerdeksel.

Alles weer in balans

De Italia Camper 24 extra luchtveer tilt niet alleen de achterzijde van uw camper op, maar zorgt ook voor extra comfort. Installatie is eenvoudig.

Er zijn veel redenen om extra luchtvering op de achteras te monteren. Bij oudere voertuigen falen de originele stalen veren vaak. De achterkant van de mobiele spoelbakken - wat natuurlijk van invloed is op de bodemvrijheid

Verdere gevolgen van de afnemende veerspanning: de carrosserie rust tijdens het samendrukken constant op de rubberen buffers - zoals in de hier afgebeelde bestelwagen. Als gevolg hiervan lijdt het rijcomfort. Zelfs eigenaren van nieuwe voertuigen met een grote achteroverbouw kennen dit probleem.


De extra luchtvering op de achteras biedt ook voordelen bij het rijden op hellingen, bijvoorbeeld op veerboten. Om niet te raken, is hier elke extra millimeter bodemvrijheid belangrijk - de achterkant kan boven het normale niveau worden geheven voordat over de oprit wordt gereden.

De extra luchtveer kan ook bepaalde oneffenheden in de parkeerplaats compenseren door de afzonderlijk verstelbare balg vakkundig op te pompen. Daarnaast: een mobiel waarvan de achterkant naar beneden hangt, signaleert op afstand de autoriteit dat hij overbelast is.

Voor een testombouw met de Italia Camper 24 extra luchtveer stuurden we een Fiat Ducato gesloten bestelwagen met de modelnaam X244 naar Bohmte naar het klantencentrum van SMV-Metall GmbH, waarvan de achteras de sporen van de jaren had gemarkeerd, de kilometer en de lading. Als de kleine camper is uitgerust en rijklaar is, hangt de achterkant met de trekhaak aanzienlijk naar beneden.

Een remedie is nodig: de Italia Camper 24 extra luchtveer met compressor - er is ook een goedkopere versie zonder compressor die bij het tankstation van perslucht wordt voorzien - blijkt de ideale partner om de Pössl weer op de rails te krijgen.

De Italia Camper 24 luchtvering voor campers is beschikbaar voor voertuigen met en zonder ESP tot een totaalgewicht van 4.000 kilogram. Voorwaarde voor montage is dat het een origineel chassis is, of het nu Fiat, Citroën of Peugeot is - met de bladgeveerde starre as aan de achterzijde.

Zoals onze montage-instructies laten zien, is het installeren van de extra luchtveer geen rocket science. Ervaren schroevendraaiers hebben de mogelijkheid om de mobiel op te tillen of op te krikken om de achterveren te ontlasten.

Minder technisch begaafden moeten er echter van afblijven, het systeem grijpt immers in in de rijeigenschappen van de mobiel. Voor de Fiat Ducato X230 / X244 / X250 en X290 is nog een individuele goedkeuring vereist, het onderdelencertificaat is altijd bij de levering inbegrepen.

Verbetering van het chassis - heeft een extra luchtveer zin?

Het optimaliseren van het chassis van campers is vooral effectief bij luchtveringselementen. Met name op de achteras van de camper komt een enorm gewicht te liggen. Vanaf een bepaald laadvermogen heeft de vering achterin ondersteuning nodig. Of de camper nu rolt op een bladgeveerd Fiat Ducato origineel chassis. Extra luchtveren bieden de mogelijkheid om overbelaste ophangingselementen te ondersteunen en tegelijkertijd variabel te reageren op verschillende belastingscondities. Zo blijft het rijcomfort zo comfortabel mogelijk, of de camper nu leeg of zwaar beladen is.

Met een geoptimaliseerd chassis op tour

Er zijn enorme menigten bij betrokken. Iedereen die met een zwaar beladen camper op reis gaat, moet zich bewust zijn van de risico's. Een hoog basisgewicht, enorme belasting en een hoge, zijwindgevoelige constructie overweldigen veel standaard chassis. En dit gaat niet alleen over subjectief ervaren comfort. In bochten, uitwijkmanoeuvres of mogelijk harde remmanoeuvres bereikt de lading snel limieten die voor de bestuurder moeilijk te controleren zijn. De fabrikant van het basisvoertuig probeert dit voor een zo breed mogelijk toepassingsgebied te assembleren.

Welk effect heeft luchtvering op campers?

Door gebruik te maken van een extra luchtvering op de camper kan de druk op de originele veer worden verminderd. Dit maakt de vering van het voertuig zachter. De luchtvering is met name geschikt voor zware garages achter en voertuigen met een lange wielbasis of grote achterwielophanging.

Wij bieden de extra luchtvering alleen als tweecircuitsysteem aan!

luchtvering camper

Verschil Camper luchtvering Z6 / Z8

Het verschil tussen de Z6 en de Z8 is dat de Z8 een beter rijcomfort biedt en dat de luchtbalgen een groter volume hebben.
Hoe langer de overhang van het voertuig, hoe meer we de Z8 extra luchtveer aanbevelen.

Bij een uitsteeklengte tot 2 m adviseren wij de Z6 extra luchtveer, vanaf 2 m adviseren wij de Z8 extra luchtveer.

Luchtvering voor uw camper van Italia Camper 24 - dit zijn uw voordelen:

  • Verhoog de rijveiligheid
  • Geoptimaliseerd rijcomfort
  • Verbeter de stuurprestaties
  • Ondersteuning serie lente
  • Aanpassing van het achterste niveau
  • Hellingspositiecompensatie bij ongelijke belasting
  • Verminder de gevoeligheid voor zijwind
  • Betere verdeling van de aslasten
  • Verbeter de tractie van het voorwiel met voorwielaandrijving
  • Kan de belasting op bijna alle Europese chassis verhogen

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.